BARNSAFARI MED FÅGELTEMA

Upplev med alla sinnen vårens alla fåglar under ett spännande äventyr på Mörlunda-slätten i vackra Emådalen. Tillsammans med en rutinerad barnguide får du upptäcka mångfalden av vårfåglar och deras olika läten, samtidigt som du får möjlighet att använda kikaren. Vandra på mysiga stigar genom hage och skog och åk höskrinda genom "trollskogen" till vår ängslada. Där äter vi en läcker barnlunch vid lägerelden, leker och lär oss mer om några av fåglarna som vi har träffat på tidigare under dagen. Avslutningsvis tillverkar du din egen fågelholk som du tar med dig hem.

ÖVRIGT
Emådalen vid Mörlundaslätten anses vara en av de mest värdefulla fågellokalerna i Sydsverige. I området har människorna genom årtusenden format ett fascinerande och unikt kulturlandskap som vi på Brånstrand Familjelantgård vill delge både stora och små med oförglömliga upplevelser som t ex fågelsafarin. Övriga aktiviteter som gården erbjuder är: Bo på lantgård, Luffaräventyr, Fiske i Emån, Natur- och kulturstigar mm. Utbildning och lång erfarenhet av barnpedagogik finns.

PLATS
Start på Brånstrands Familjelantgård i Tigerstad. Ligger i östra småland ca. 4 mil söder om Vimmerby och 10 mil norr om Kalmar. Sväng av från riksväg 34 mot byn Tigerstad och efter ca 500 m ser ni en skylt med "Bo på lantgård".

AKTIVITETSLÄNGD
5 h

AVGÅNGAR
April-Maj. Avgång 10.00 alla dagar. Ring och förboka aktiviteten

UTRUSTNING ATT HA MED
Klädsel efter väder för en heldag ute i naturen, stövlar, ev. kikare, ev. kamera

GRUPPSTORLEK
6 - 10 barn.

DETTA INGÅR
Transport med höskrinda, fågel- och naturguide för barn, barnlunch, kikare, fågelböcker, fågelholk

PRIS
Barn mellan 7- 12 år 550:- inkl. moms

ERBJUDANDETS GILTIGHETSTID
31 december, 2007